piątek, 5 lutego 2016

PIECZONA WĄTRÓBKA Z CEBULKĄ


Równie smaczna jak ta tradycyjna z patelni -wątróbka z cebulką z piekarnika :)

SKŁADNIKI (dla 2 osób):

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 250 ml mleka
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • pieprz, sól

PRZYGOTOWANIE:
  1. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z twardych błonek i zanurzamy w mleku na 2 godziny. 
  2. Wątróbkę odsączamy z mleka i doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Cebulę kroimy w półksiężyce.
  4. Na blasze do pieczenia polanej odrobiną oleju rzepakowego układamy wątróbkę i cebulkę
  5. Pieczemy 15-20 minut w 170 st.C. Gotowe :)


1 komentarz: