SKŁADNIKI:
- wędzony boczek, włoszczyzna, pół cebuli (wywar)
- 2-3 ząbki czosnku (pokrojone w cienkie plasterki)
- 2 łyżki majeranku
- 300 ml żurku (u mnie butelka szklana żurku firmy krakus)
- kiełbasa podsmażona w plasterkach z cebulką
- 2 łyżki tartego chrzanu (ze słoika)
- 2-3 łyżki śmietany
- sól pieprz
dodatkowo:
- jajko
- cienkie białe kiełbaski
PRZYGOTOWANIE:
- Na patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę z cebulką.
- Przygotowujemy wywar na wędzonym boczku (około 1h).
- Dodajemy żurek, majeranek, czosnek. Gotujemy 10 minut.
- Dodajemy kiełbasę z cebulką, śmietanę i chrzan, gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Podajemy z połówkami jajka na twardo i białymi kiełbaskami. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz