SKŁADNIKI :
- 1 pierś kurczaka
- przyprawy: do kurczaka, do kuchni chińskiej, sól, pieprz, sos sojowy
- 2 jajka
- żółta papryka
- pół czerwonej papryki
- cebula dymka ze szczypiorkiem
- 2 łyżki octu balsamicznego
- garść prażonych orzeszków ziemnnych
- makaron chow mein (pół opakowania- 150g)
- sos do pad thai 7 łyżek
PRZYGOTOWANIE:
- Kurczaka kroimy w kostkę i doprawiamy podanymi przyprawami.
- Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem.
- Papryki i cebulę dymkę kroimy w kostkę, szczypior w plasterki.
- Makaron zalewamy gorącą wodą, odcedzamy.
- Paprykę i cebulkę podsmażamy na oleju. Dodajemy 2 łyżki octu balsamicznego, mieszamy i odkładamy warzywa na bok.
- Podsmażamy kurczaka, następnie dodajemy jajka i podsmażamy razem.
- Dodajemy paprykę i cebulkę.
- Dodajemy makaron chow mein i sos do pad thai. Dokładnie mieszamy.
- Gotowe danie posypujemy szczypiorkiem i orzeszkami ziemnymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz