SKŁADNIKI :
- woreczek kaszy bulgur
- sos do kaszy: 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki octu balsamicznego, łyżeczka ziół prowansalskich
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- pół selera
- 1 kiełbasa myśliwska
- przyprawy: 2 łyżka oliwy z oliwek, pieprz, sól, wędzona papryka, zioła prowansalskie
- 50 g sera koziego
PRZYGOTOWANIE:
- Kiełbasę kroimy w kostkę.
- Marchew, pietruszkę oraz seler obieramy i kroimy w kostkę.
- Warzywa korzeniowe i kiełbasę razem przekładamy na blaszkę do pieczenia, doprawiamy podanymi przyprawami z oliwą. Pieczemy 25 minut w 170 st.C.
- Kaszę bulgur gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i przekładamy do miski.
- Koncentrat pomidorowy mieszamy z octem balsamicznym i ziołami prowansalskimi.
- Do kaszy dodajemy sos z koncentratu oraz upieczone warzywa i kiełbasę, mieszamy, nakładamy na talerze i posypujemy pokruszonym serem kozim. Gotowe, smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz