niedziela, 17 lutego 2019

BULGUR Z WARZYWAMI KORZENIOWYMI I SEREM KOZIM


SKŁADNIKI :
  • woreczek kaszy bulgur 
  • sos do kaszy: 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki octu balsamicznego, łyżeczka ziół prowansalskich
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • pół selera
  • 1 kiełbasa myśliwska
  • przyprawy: 2 łyżka oliwy z oliwek, pieprz, sól, wędzona papryka, zioła prowansalskie
  • 50 g sera koziego

PRZYGOTOWANIE:
  1. Kiełbasę kroimy w kostkę. 
  2. Marchew, pietruszkę oraz seler obieramy i kroimy w kostkę.
  3. Warzywa korzeniowe i kiełbasę razem przekładamy na blaszkę do pieczenia, doprawiamy podanymi przyprawami z oliwą. Pieczemy 25 minut w 170 st.C.
  4. Kaszę bulgur gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i przekładamy do miski.
  5. Koncentrat pomidorowy mieszamy z octem balsamicznym i ziołami prowansalskimi.
  6. Do kaszy dodajemy sos z koncentratu oraz upieczone warzywa i kiełbasę, mieszamy, nakładamy na talerze i posypujemy pokruszonym serem kozim. Gotowe, smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz