SKŁADNIKI:
- kromka razowego chleba
- łyżka serka śmietankowego
- 1/4 awokado
- 1 jajko
- łyżeczka soku z cytryny
- pieprz, sól z dodatkiem chilli
- łyżka octu (będzie potrzebny przy gotowaniu jajek w koszulce)
PRZYGOTOWANIE:
- Chleb razowy podgrzewamy w tosterze.
- Przygotowujemy jajko w koszulce:
- w garnku zagotowujemy wodę i dodajemy 2 łyżeczki octu,
- jajko wbijamy do szklanki -tak, aby nie przerwać żółtka,
- w garnku z wodą tworzymy "wirek" mieszając w nim łyżką zgodnie z ruchem wskazówek zegara i szybko wlewamy jajko ze szklanki,
- gotujemy 2,5 minuty i wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz.
3. Ciepłą kromkę chleba smarujemy serkiem śmietankowym, układamy na nim plasterki awokado skropione sokiem z cytryny i jajko w koszulce. Gotowe, smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz