niedziela, 14 stycznia 2018

PASTA Z TUŃCZYKA Z JAJKIEM I KORNISZONAMI



Pyszna pasta do kanapek :)

SKŁADNIKI:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • jajka ugotowane na twardo
  • 4 mniejsze ogórki konserwowe
  • garść posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka pikantnego keczupu
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:
  1. Tuńczyka odsączamy i przekładamy do miski.
  2. Jajka ugotowane na twardo i ogórki kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski z tuńczykiem.
  3. Dodajemy oliwę, keczup i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  4. Gotową pastę posypujemy świeżym szczypiorkiem i podajemy z ulubionym pieczywem. Gotowe :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz