SKŁADNIKI:
- 4 plastry schabu (około 100 g każdy)
- marynata: 1 łyżka oleju rzepakowego, sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawa do wieprzowiny
- 1 marchewka
- 1/3 niewielkiej cukinii
- 1/3 papryki
dodatkowo:
- 4 ziemniaki
- 4 plastry sera mozzarella
Przygotowanie: ziemniaki obieramy, kroimy na połówki i pieczemy godzinę w w 180 st. C, po 35 minutach możemy dołożyć do piekarnika roladki schabowe, a kiedy zostanie ostatnie 5 minut pieczenia ułożyć plasterek mozzarelli na każdej połówce ziemniaka.
PRZYGOTOWANIE:
- Plastry schabu rozbijamy i nacieramy olejem połączonym z podanymi przyprawami.
- Marchew, paprykę i cukinię kroimy w słupki.
- Warzywne słupki układamy na plastrach schabu, zawijamy i spinamy wykałaczką.
- Roladki pieczemy 20-25 minut w 180 st. C.
- Pieczone roladki podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie pieczone ziemniaki z mozzarellą) Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz