SKŁADNIKI (1 duży omlet):
- 2 jajka
- szczypta soli i pieprzu
- mały pęczek koperku
- 120 g świeżego łososia
- 2 łyżki oliwy z oliwek, pieprz cytrynowy
dodatkowo:
- łyżka kwaśnej śmietany
- 2 ćwiarteczki cytryny
PRZYGOTOWANIE:
- Łososia nacieramy oliwą z oliwek wymieszaną z pieprzem cytrynowym i pieczemy 15 minut w 180 st.C. Następnie upieczony kawałek rwiemy na mniejsze części i odstawiamy na bok.
- W misce łączymy jajka, posiekany koperek, sól i pieprz.
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju rzepakowego i wlewamy jajka z koperkiem. Smażymy 1 minutę i na masie układamy kawałki upieczonego łososia. Przykrywamy patelnie i smażymy na małym ogniu przez około 4 minuty.
- Gotowy omlet podajemy z łyżką kwaśnej śmietany i kawałkami cytryny do skropienia. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz