niedziela, 24 kwietnia 2016

OMLET Z PIECZONYM ŁOSOSIEM I KOPERKIEM



SKŁADNIKI (1 duży omlet):

  • jajka
  • szczypta soli i pieprzu
  • mały pęczek koperku
  • 120 g świeżego łososia
  • 2 łyżki oliwy z oliwek, pieprz cytrynowy

dodatkowo:
  • łyżka kwaśnej śmietany
  • 2 ćwiarteczki cytryny

PRZYGOTOWANIE:
  1. Łososia nacieramy oliwą z oliwek wymieszaną z pieprzem cytrynowym i pieczemy 15 minut w 180 st.C. Następnie upieczony kawałek rwiemy na mniejsze części i odstawiamy na bok.
  2. W misce łączymy jajka, posiekany koperek, sól i pieprz.
  3. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju rzepakowego i wlewamy jajka z koperkiem. Smażymy 1 minutę i na masie układamy kawałki upieczonego łososia. Przykrywamy patelnie i smażymy na małym ogniu przez około 4 minuty.
  4. Gotowy omlet podajemy z łyżką kwaśnej śmietany i kawałkami cytryny do skropienia. Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz