sobota, 21 listopada 2015

GRILLOWANA WIEPRZOWINA Z BRUKSELKĄ





SKŁADNIKI (dla 2 osób):

  • 300 g wieprzowiny (u mnie schab)
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, odrobina przyprawy do wieprzowiny
  • 1 woreczek ryżu
  • 300 g brukselki
  • 3 łyżki masła+ 4 łyżki bułki tartej

PRZYGOTOWANIE:
  1. Wieprzowinę kroimy w plastry, rozbijamy i dzielimy na mniejsze kawałki. Każdy kotlecik doprawiamy i grillujemy na patelni 2 minuty z każdej strony.
  2. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  3. Brukselkę gotujemy 15 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru. 
  4. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy bułkę tartą i mieszamy.
  5. Na talerzu układamy ryżkurczaka i brukselkę posypaną masłem z bułką tartą. Gotowe :)


3 komentarze: